قسمت دوم
مصاحبه کننده :آیدا اصغری
ماه گذشته وقتی تازه سازمان جهانی زنان هزاره درحال شکل گرفتن بود،خانم های زیادی ازکشورهای مختلف درجلسات اینترنتی گردهم می آمدیم و من این فرصت را غنیمت شمرده و قسمت اول مصاحبه با زنان فعال هزاره را ترتیب دادم که نشر شد وحالا توجه شما را به قسمت دوم این مصاحبه جلب می کنم. می دانم زنان زیادی هستند که درکشورهای مختلف فعالیت دارند و امیدوارم روزی زمینه ای فراهم شود تا پای صحبت یکایک آنها بنشینم و با هم قصه فعالیت ها و تلاش های شان را برای داشتن یک جامعه سالم بشنویم و بخوانیم.
مصاحبه را ازخانم مریم ورسی شروع می کنم.
– خانم مریم ورسی!می توانیدمختصری درمورد فعالیت های خود ودیگردختران هزاره دردانمارک برای خوانندگان بگوید؟
افغانستانی ها درکل جزء مهاجران جدید دانمارک محسوب می شوند وعمرسکونت آنها دردانمارک از پانزده سال بالاتر نمی باشد. با توجه به این مسئله می توان زنان ودختران هزاره مقیم دردانمارک را به دودسته تقسیم کرد. دسته اول آنهایی که مشغول تحصیل وکار نیمه وقت هستند ودسته دوم کسانی که بعد ازدوره های کوتاه کارآموزی در رشته های مختلف، مشغول کارمی شوند. زمینه تحصیل دردانمارک عالی هست وازاین روجمعیت بالایی از دختران هزاره دردانمارک دررشته های عالی مشغول تحصیل هستند و درآینده ی نه چندان دوردربخش های مختلف به کارخواهند پرداخت.
– دردانمارک مهاجرین به چی کارهایی مشغول اند؟
دراعتراضاتی که بعد ازحملات تروریستی درکویته پاکستان که بیشترازصد تن ازمردم بیگناه ما به شهادت رسید زنان نقش فعالی داشتند. قبل ازآن نیززنان هزاره درکویته درتظاهرات ها ودیگراعتراضات مدنی نقش گسترده داشتند. مصاحبه مان را با خانم بسی گل که خود شاهد آن حملات تروریستی وهمچنان درتظاهرات واعتراض های زنان هزاره به خاطروضعیت امنیتی ومحکوم کردن حملات تروریستی برای چند روزدرکویته برگزارشد حضورداشتند، ادامه می دهیم.
– خانم بسی گل شریفی! می توانید کمی درمورد خود و فعالیت های تان برای خوانندگان سایت سازمان زنان هزاره توضیح دهید؟
– نقش وحضورزنان هزاره دراعتراض های کویته را چگونه می بینید؟
تا جایی که تظاهرات مردان بدون زنان نمی توانست به درازا بکشد و تمام امیدشان به مقاومت زنان بود.واقعا زنها نشان دادند اگر به آنها فرصت داده شود، چقدرمقاوم و صبور و فداکار می توانند در جامعه حضور یابند.
– آیا اعتراضات زنان توانست در این جریانات موثر واقع شود؟
– به نظر شمابا توجه با وضعیت هزاره ها در کویته ،سازمان زنان هزاره چی کار هایی می تواند در کویته انجام دهد؟
از خانم شریفی تشکر می کنم و مصاحبه خود را با صحبت های از خانم مینا عباسی ادامه می دهیم.
– خانم عباسی شما هم در دانمارک زندگی می کنید. می توانید کمی درموردخود و رشته تحصیلی تان بگوید؟
لذا برای من دشواراست تا پیشنهاد خاصی برای بهبودی و یا رشد آن داشته باشم.
نا امنی های دایمی در افغانستان موجب شده که هموطنان ما در گوشه و کنار جهان آواره شوند. کشور کانادا نیز یکی از کشورهای است که پناهجویان زیادی از افغانستان را در خود جا داده و احتمالا مهاجرت افغانستانی ها به کانادا تاریخ طولانی تری نسبت به مهاجرت مردم ما دربعضی از کشورهای اروپایی را دارد. در سالهای اخیر و با افزایش ناآرامی ها فعالین مردم هزاره در کانادا نیز فعالیت های زیادی از خود نشان داده اند. برگزاری چندین تظاهرات در اعتراض یه حملات سالانه کوچی ها به مناطق هزاره نشین در افغانستان و حملات تروریستی در کویته پاکستان از نمونه های روشن این فعالیت ها است.
– ازخانم باران حیدری که مقیم کانادا هستند می خواهم درمورد فعالیت های مردم هزاره درکانادا معلومات دهند.
ازآنجایی که مردم هزاره بعنوان مردم سخت کوش و آشنا با مشکلات وصبور درتمام دنیا شناخته شده ، هزاره های کانادا نیزبامشکلات که دراین جامعه وجود دارد، دستاورد هایی نیز داشته اند. فعالیت های هزاره ها در کانادا را می توان به چند بخش تقسیم کرد.
در بخش اقتصادی تعدادی از هزاره ها به خرید و فروش ماشین و ماشین آلات و همچنان املاک مشغول اند.
پسران و دختران زیادی همین حالا مشغول درس و تحصیل هستند و هر ساله به تعداد جوانان تحصیل کرده و فارغ شده از دانشگاه ها افزوده می شود که نوید دهنده آینده روشنی برای مردم ماست.
در بخش های فرهنگی نیز هزاره ها در کانادا دستاورد های داشته اند. انجمن های زیادی در کانادا فعالیت دارند که در غم و خوشی همدیگر شریک و سهیم اند.
آخرین دیدگاهها